Kentsel Dönüşümden Nasıl Faydalanılır

Kentsel dönüşüm kapsamında, afet riski taşıyan alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacıyla; ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma riski taşıyan binalarınızın, devletin  sağladığı yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç – vergi avantajlarını da kullanarak yeniden yapılması için tüm hizmetler tarafımızca sağlanmaktadır.

Sahibi olduğunuz binaların kentsel dönüşüm kapsamına girip girmediği tarafımızca tespit edildikten sonra, yenilenerek doğal afetlere dayanıklı binalar yapılması amacıyla detaylı bir çalışma yapılır.

Bina maliklerinin, imar haklarının korunması sağlanarak, öncelikle mevcut yapıların güçlendirilmesi, iyileştirilmesi yollarına başvurulur. Ardından kentsel tasarım ve planlama sonucu oluşacak yeni güvenli ve yaşanabilir yapılar oluşturulması için tarafımızca hizmet verilir.

Kentsel Dönüşüm Süreci

Kentsel Dönüşüm Alanındaki Tüm Binalarınız, Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında aşağıda  belirtili adımlar doğrultusunda yenilenir. Tüm süreç tarafımızca, prensiplerimiz doğrultusunda titiz bir şekilde yürütülür.

Belediye İmar Müdürlüğü Tapu Müdürlüğü’ne başvurarak arşivden binanıza ait mevcut projeler temin edilir.

Bina Deprem Risk Raporu almak için binaya ait mevcut projelerle tarafımıza başvuru yapılır.

Binanız için Deprem Risk Raporu Hazırlanır.

Deprem Risk Raporu 2 gün içinde İl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne sunulur.

Bakanlık, hazırlanan Deprem Risk Raporu onayını resmi olarak bildirir.

Onay yazısı tebliğinden sonra binanın yenilenmesi için 60 gün içinde bina maliklerinin çoğunluğu ile ‘”Bina Ortak Karar Protokolü” imzalanır.

Bina Ortak Karar Protokolü bağlı bulunulan İl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulur.

Binanın yeniden yapılanması için Bakanlık tarafından verilen kentsel dönüşüm kredisi olanaklarından yararlanılır.

Durumu iyi olmayan malikler için Bakanlık onayı ile kira yardımı alınır.

Binanın yeniden inşaatı veya güçlendirilmesinin yapılması için tüm projeler hazırlatılır ilgili belediyeden ruhsat alınır.

Binanın yeniden inşaatı veya güçlendirilmesi çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müteahhitlik lisansına sahip şirket ile anlaşılarak inşaat tamamlanır.

Yapımı tamamlanan bina için belediyeden iskanlı yeni tapular alınır.